keskiviikko 31. lokakuuta 2012







 
Ihana ilta♥
 Kokoonnuimme porukalla kirppikselle tekemään syttyruusuja lähetystyön hyväksi.
Jokaisesta ruususta tuli kaunis, oli kiva jutella samalla ja välillä juotiin kahvit kirppiksen kahvilassa, jossa on vaikka minkälaisia herkkuja houkuttimena!
 
Syttyruusut laitettiin pieniin koreihin tai vaikkapa vanhaan ruostuneeseen tarjoiluvatiin, mukaan tulitikkuaski, ohje syttyruusun käytöstä ja sellofaani ympärille kauniin rusetin kera -niin ihania vaikkapa lahjoiksi.
 
 
Muuten, lämmin kiitos jokaiselle arvontaan osallistuneelle♥ Oli niin kiva lukea päiväänne piristävistä asioista.
 
Tervetuloa uusille lukijoille!
 


maanantai 29. lokakuuta 2012

Arvonta suoritettu!


 
Heppatyttö toimi arvan nostajana ja ruskeasta villamyssystä nousi lappunen, jossa luki: Emileitha/Tarja 
 
Onnittelut sinulle, Tarja♥
Hassua tässä on se, että voitin hiljattain hänen järjestämässään arvonnassa ihanan kangaskukkasen ja nyt hän voitti minun arpajaisissani.
 
Arvontaan osallistunut Heli toivoi ohjetta näihin pöllökämmekkäisiin:)
...siispä
 
 
Ohjeen tynkää:
 
-lanka Novitan Kaikua, kulutus vajaa kerä
-virkkukoukku nro 5
-virkkaa 30 kjs + 1 kjs kääntymiseen
-virkkaa näillä silmukoilla 30 ks edestakaisin (käänny reunassa aina yhdellä kjs), kunnes kappale yltää käden ympäri hieman venyttäen
-neulo tylppäkärkisellä silmäneulalla sivusauma kiinni, mutta jätä noin parin cm päähän alareunasta aukko peukulle
-sitten voit virkata pöllömäiset jutut! Eli silmät jollakin valkoisella langalla, keskelle vaikka pienet napit. Nokka ja lankatupsut viimeistelevät pöllömäisen ilmeen.
 
 
Hyvää yötä kaikille paitsi pöllöille, jotka taitavat valvoa♥
 
 
 
 
 


sunnuntai 28. lokakuuta 2012


 Näitä pieniä kivitaskuja, joista jokainen on ihan erilainen, syntynyt viime päivinä♥ Ne ovat oikeita kierrätyslintuja, koska täytteenä on langanpätkiä, pikkuriikkisiä kangastilkkuja ym. "silppua". Ja päällikankaat ovat pieniä epämääräisiä tilkkuja. Siiviksi langanpätkiä ympyräksi virkattuna tai kangasaplikaatiot.
 
 
 Tämän kori-idea toimi ihan hyvin. Ajatus tuli nähdessäni sellaisen 1970 -luvun Mariannepeltipurkin, joita oli sini- sekä punavalkoraidallisena. Vinoraidat on tehty virkkaamalla 2s punaisella, 2s valkoisella ja siirtäen kuviota aina seuraavalla kerroksella yhden vasemmalle. Korista tuli tukeva ja sisältäkin kaunis♥ Tämä olisi kiva isompana ja vaikka mustavalkoisena, raidat leveämpänäkin.
 
 
Tämän tein virkkaamalla ensin ihan normaalin pohjaympyrän. Sitten virkkasin poikittain reunan; 3 krs valkoisella, 3krs mustalla. Kun reunakaitale oli tarpeeksi pitkä, virkkasin mustalla yläreunan ympäri kiinteitä silmukoita. Sitten vaan reuna kiinnitetään pohjaan virkaten. Tuli mielestäni niin kiva ja reunat tosi tukevat.
 
 
Voihan kude! Tässä tulossa tyynynpäällinen isoilla puikoilla neuloen -siitä enemmän myöhemmin:)
 
 
Ja kärpässieni on helppo virkata; teet ensin jalan, eli pienen tai vaikka jättisuuren tavallisen korin ja sitten lakki niin että siitä tulee vähän kupera, eli et lisää silmukoita niin tiuhaan kuin pohjassa. Vähän niinkuin aina siellä ala-asteen rättikässässä tuli se patalappu-pipo... Virkkaa vähän halkaisijaltaan pohjaa suurempi pyörylä ja sitten lisäämättä reunaosa (silmukoiden takareunasta). Ja sitten täplät oman maun mukaan. Minä virkkasin ne "läpi" muutamalla silmukalla. Ajatuksena tehdä tällainen myös mustalakkisena, valkoisin täplin.
 
Toivottavasti näistä ohjeista oli jollekin hyötyä. Tai osviitasta... Seikkaperäisiä ohjeita olen huono kirjoittamaan. Ja kuule, jos et ole vielä osallistunut pöllöiseen arvontaan niin vielä tämä päivä aikaa osallistua!
 
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle toivottelee Henna♥
 


lauantai 27. lokakuuta 2012






Kudekerät täällä pyörii edelleen pitkin lattiaa... Ideat tulee aika usein myöhään illalla tai yöllä -niin tuo kärpässieni -ideakin alkoi vaivaamaan silloin kun olisi jo pitänyt nukkua. Onneksi punaista ja valkoista kudetta ei ollut varastossa, muuten olisin varmasti toteuttanutkin sienen yöunien kustannuksella. Niin kuin muuten  arvonnan  pöllökämmekkäistäkin toinen syntyi muiden nukkuessa, idean tullessa:) Mutta eilen sitten pääsin ostamaan kauniin värisiä kuteita ja kärpässieni syntyi. Tuo on siis säilytysrasia, lakki toimii kantena. Ajattelin virkata näitä eri kokoisia. Haaveena olisi myydä kaikenlaista tällaista pientä väkerrystä joulutorilla, mutta aika näyttää.




torstai 25. lokakuuta 2012

punaiset kumpparit

 



 
Olen ollut ainakin kolme vuotta ilman kumppareita; ihan hassua, etten ole malttanut niitä itselleni ostaa! Ja kaikki nämä vuodet olen odottanut kirpputorilla törmääväni sellaisiin, mutta ei ole löytynyt. Nyt olen alkanut miettimään sitä, kuinka muita hoivatessani jätän itseni retuperälle ja omat tarpeet aika usein taka-alalle. Ehkä on aika hoitaa vähän itseäänkin ja hemmotellakin! Niinpä ostin itselleni ihanat kumikengät ihan oikeasta kaupasta (tosin nuo olivat tarjouksessa, oikeaan hintaan olisivat jääneet ostamatta), enää en kulje Ukkosen jättikumppareissa yhtään:) Hankin myös hyväntuoksuista jalkakylpysuolaa -ehkä tänä iltana upotan jalkani lämpöiseen veteen ja hoidan kuivia korppukantapäitä. Tällaiset pienet asiat tuntuvat nyt antavan hyvän mielen ja jaksaa sitten hoidella näitä arkiaskareita laulellen.
 
Olen virkkaillut nyt kuteesta monenkokoisia koreja. Aiemmin en tykännyt virkata siitä ollenkaan, mutta jostain syystä nyt huvittaa kovasti vääntää isolla virkkuukoukulla nopeasti valmistuvia koreja! Ajatuksissa on myös kivoja ideoita ja odotan innolla tilipäivää ( :) ) jolloin pääsen ostamaan lisää kuteita...
 
Tuo pienimmän viime jouluna saama keppihevonen on niin hellyttävä! Sillä on ratsastettu sata peninkulmaa tämän vuoden aikana.
 
 
Pidä itsestäsi huolta tänään -minäkin yritän♥


tiistai 23. lokakuuta 2012

* * *


Voitin ihanan itsetehdyn kukkasen blogiarvonnassa -se löytää varmasti paikkansa! Kiitos, Tarja♥


Tällaista kangasta löysin pakalta kaapista -mummuni hamstrasi aikoinaan paljon kankaita, koska tykkäsi ommelle ja tämäkin on saatu häneltä:) Mustavalkoista samanlaista möin kirpputorilla joskus, mutta tämä on jäänyt pyörimään ja nyt ajattelin ommella siitä verhot makuuhuoneeseen. Vaikka se näyttääkin aika hurjalta, ei ollenkaan sellaiselta, mitä itse kangaskaupasta valitsisin.
 


 
Koreja olen virkkaillut. Tyttösen palloille tarvittiin säilytyskori ja alimmaisen pikkukorin vein tuttavalleni tänään -siinä voi säilyttää vaikkapa teepusseja, hiuspompuloita, koruja, tomaatteja, avaimia.
 
Arvonta vielä avoinna osallistujille!


maanantai 22. lokakuuta 2012


Lauantai on meillä karkkipäivä -oli omassakin lapsuudessa:) Muistan, kuinka sain 10 markkaa viikkorahaksi ja sillä ostin herkkuja (rahasta säästöön jäi tuskin koskaan mitään, olin jo silloin herkkusuu). Muistan elävästi pienen elintarvikekaupan karkkihyllyn ja valitsemisen vaikeuden.
 

 
 Isälleni neuloin ihan perussukat syntymäpäivälahjaksi. Häneltä olen perinyt kylmät viluvarpaat ja siksi tiedän, että näitä tullaan pitämään.
 
 
Kaksivuotias tykkää piirrellä naamoja.
 
 
18 vuotta siitä, kun minut nostettiin kynnyksen yli (nyt tuskin kukaan enää jaksaisi nostaakaan, kun kiloja on tullut melkein saman verran)...
 
 
Ja helppohan se olisi kevyeksi muuttua, jos ei joku koko ajan leipoisi ja tekisi kaikkea hyvää, kuten näitä kermatoffeita. Mutta kiva kun tyttö on innostunut keittiöhommista!
 
Vielä viikko aikaa osallistua arvontaan!


torstai 18. lokakuuta 2012

Omppuasetelmia & villasilmukoita




On ihana asua metsikön keskellä -joka puolella materiaalia jolla voi koristaa pihaa. Otan oksan sieltä, toisen täältä, mieluummin maahan pudonneen tai männyntaimen joka muutenkin pitäisi harventaa pois, että toinen vieressä mahtuisi kasvamaan. En halua jättää jälkeä luontoon käynnistäni.
Muutaman kauniin ompun laitoin sammaleen päälle -kaunein asetelma, jonka olen koskaan tehnyt♥
 

 
Eilen toivoin ääneen heinäseiväslyhtytelinettä ja tänään sellainen jo törrötti porraspäässä:)
 
 
Alpakka/villalangasta neulotut pannat lämmittävät korvia ja otsaa sopivasti näin talven alla. Niitä taidan tehdä monen värisiä, ehkä antaakseni lahjaksikin jollekin.
 
Laitanpa ohjetta helppoon neulomukseen, jos haluat tehdä sellaisen:
- Dropsin Nepal -lankaa kuluu vajaa kerällinen
-neulo ainaoikein -neuleena 12s levyistä kaitaletta päänympäryksen verran ja kiinnitä lopuksi päät yhteen
-luo 10s ja neulo sileää oikeaa neuletta n.5-6cm ja kiinnitä päät yhteen (panta jää tietysti sinne väliin)
 
Eikö voi ollakin helppoa!
 
-ja sitten dementiahiihtämään (muista heijastimet iltasella) sauvojen kanssa uusi lämmike päässä:)
Tuo dementiahiihto -sana on niin kiva. Sen kuulin joltakin, joka kertoi sen merkitsevän sitä, että ihminen on dementoitunut kun lähtee hiihtämään pelkkien sauvojen kanssa. Minäkin lainasin kirjastosta kävelysauvat, mutta eräpäivä lähestyy enkä ole ehtinyt vielä hiihtämään ollenkaan...
 
 
Vanhempieni koiralle tulossa villapaita pakkaslenkkeilyyn.
 
 
Ja näitä ruusuja. Mielestäni ne ovat niin kauniita!
 
 
Kivaa loppuviikkoa sinulle ja muistathan osallistua edellisen postauksen arvontaan♥

tiistai 16. lokakuuta 2012

Arpajaisaika loppunut!


 
 
Nyt tekee mieli järjestää pienet syksyiset arpajaiset täällä kivitaskun pesässä♥
Palkintona: virkkaamani pöllökämmekkäät, jotka saavat mielen iloiseksi harmaanakin päivänä.
 
-yksi arpa; jos käyt vain osallistumassa arvontaani ja lennät samantien jonnekin taivaan tuuliin (mutta kiva kun kävit, laitathan nimimerkkisi:))
 
-kaksi arpaa sinulle joka olet kirjautunut lukijakseni
 
-kolme arpaa sinulle joka edellisen lisäksi linkität arvonnan omaan blogiisi
 
 
 
Arpajaisiin voit osallistua kommentillasi, jossa kerrot jonkun pienen tai suuren asian, mikä on tehnyt sinut tänään iloiseksi!  
 
Kaikki osallistujat pääsevät paperilappusten muodossa pipoon sunnuntaina 28.10.12 -siihen asti mahdollisuus osallistua.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lauantai 13. lokakuuta 2012

 
Eilen sain niin paljon. Itse kasvatettuja tomaatteja, jotka laitoin koriin kypsymään. Omenoita.
 

 
Kukkakimpun kaksivuotiaalta. Ja ihania tuliaisia Israelista. Tuo kahvi on niin hyvää -ja samanlaista "suklaamössöä" tuskin saa mistään muualta:)
 
 

 
Ja syttyruusuja olen näperrellyt viime päivinä.  Pitkän talven varalle. Talvikin on kivempi ottaa vastaan, kun ajattelee lämmintä takkavalkeaa♥
 


keskiviikko 10. lokakuuta 2012





♥ heppatytön ylipolven -sukat valmiina. Tänä aamuna päättelin langat ja heti pääsivät kumppareiden kaveriksi kouluun:)
 
♥ kohta päästään maistamaan chiliä!
 
♥ anoppini voitti arvalla käsityömessuilla tuon ihanan savilautasen ja antoi sen minulle. Vanha mies kertoi tehneensä 40 vuotta savitöitä elannokseen. Ihana omistaa jotain sellaista, jonka tekijän näkee silmästä silmään. Pöytä oli täynnä kauniita saviastioita, jokaisessa oli taitavan käden rakastava jälki.