tiistai 28. kesäkuuta 2011








Nautitaan taas lämpöisistä päivistä:)

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

















Eilisiä mökkikuvia. Mukavaa keskikesän juhlaa Sinulle!







Sain ihanan auringonkukan, sitä katsellessa hymyilyttää. Kirpputorilta löysin auringonkeltaista kangasta piiiiitkästi (n. 5m) ja päässä vielä ihana virkattu pitsi - yritin vastustaa kiusausta mutta kaivoin kukkarosta 4e ja olin iloinen. Ja tuskaantuneena taistelusta rikkaruohoja ja ison pihan vielä kesyttämättömiä paikkoja kohtaan päätän tykätä rikkaruohoista. Ja onhan nuo kukat ainakin ihania:)

maanantai 20. kesäkuuta 2011





Sekoitin kulhossa 9dl luomukevytmaitoa ja yhden luomuviilipurkin, kaadoin seoksen muutamiin lasikulhoihin ja jätin yöksi huoneenlämpöön leivinliinan alle. Aamulla nostin kulhot jääkaappiin ja muutaman tunnin kuluttua maistoin - NAM:) Päälle laitan vaikkapa mustikoita, hunajaa ja muroja tai mysliä.
No, miksi nyt enää nykypäivänänä tehdä itse viiliä, kun sitä voi ostaa kaupasta?
Siksi että:
-helppoa kuin heinänteko
-en tykkää ostaa muovipurkkiruokia (vältän muovia monestakin syystä, ja mieluummin ostan lasipurkeissa mitä vain pystyy, koska niitä voin käyttää myöhemminkin esim. pakastuksessa)
-tulee lapsuus mieleen, kun äitikin teki itse viiliä ja se maistui hyvältä
-syön mieluummin luomumaidosta tehtyä viiliä ja sitä ei meidän kylän kaupoista saa
-tulee halvemmaksi

Mukavaa maanantaita Sinulle:)



Levolle lasken Luojani
Armias ole suojani
Jos sijaltain en nousisi
-taivaaseen ota tykösi

Tämä kuva on kolmenkymmenen vuoden takaa. Monta iltarukousta on sen jälkeen rukoiltu, vanhempien kanssa, yksin, puolison kanssa ja nyt myös omien lasten kanssa. Siihen on turvallista nukahtaa, Taivaan Isän syliin.

lauantai 18. kesäkuuta 2011


Tänään käytiin moikkaamassa mummua ja pappaa rattailla - aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma. Pikkuneiti on ollut itsekin kuin aurinko tänään, neljäs hammas puskenut läpi eilen. Kitinä taas laantui hetkeksi tuskaisen olon helpottuessa. Kumpa seuraava hammas ei tulisi ihan heti, kyllä me näillä neljälläkin pärjätään toistaiseksi:)













Postin lukemista, taaperokärryn työntämistä, mohairsukan neulomista. Ja tytöltä sain kaapin perälle unohtuneen pienen joululahjaksi tarkoitetun paketin, jossa oli kaksi suurta nappia (oli ostanut kirppikseltä). Olin niin onnellinen tästä pienestä mutta niin suloisesta lahjasta.








Kirpputorilta löysin tällaisen ihanan 1960 -luvulta peräisin olevan kirjan:)

maanantai 13. kesäkuuta 2011




 




On pidellyt ilmoja;)
Niin kuumaa ollut, että pienimmästä suurimpaan etsitty viileää varjoa, raikastavaa vettä ja pehmoista peittoa jossa köllötellä. Ruuaksi tehty jotain helppoa ja välillä kuitattu nälkä vaikkapa letuilla. Isommat lapset ovat melkein asuneet altaassa ja viimeiset uinnit ilta-auringon lempeämmässä paisteessa. Pienin viihtynyt pitkän aikaa läpsytellen viileää vettä pienessä ämpärissä tai polskutellen terassilla punkassaan.










 
Kesän ihanimmassa kukkakimpussa on syreeniä ja lumipalloheisiä:)
Tuo Siksakkia -kirja on tosi kiva ja ompelin siitä pienimmälle kietaisupaidan. Hellehatun myös surautin suojaamaan pulleita poskia paahtavalta auringolta (hatun kaavat eivät tästä kirjasta).







Isommat lapset olleet mökillä mummun ja papan kanssa, tässä ihania mummun ottamia kuvia!
Näitä on ihana talvella katsella ja sitten ihan haistaa aaltojen tuoksun ja tuntea lämpimän tuulen.

maanantai 6. kesäkuuta 2011


















Täällä
-nukutaan melko vähän taas
-syödään pari kertaa yössä, onneksi on sentään kesä ja valoisaa, yölläkin on vähän kivempaa nousta
-herätään yleensä viiden (tänään vasta puoli kuuden!) maissa silmät enemmän (äidillä) ja vähemmän tirrillään
-ihmetellään, miksi aina tuulee, silloinkin kun on kuuma ja aurinko porottaa
-virkataan paikkalappuja housunpolviin, jotka konttimisesta puhki
-keitellään aamupuuroa Saimin kanssa kun koko muu porukka nukkuu sikeästi

Hei - jos satutte näkemään sitä Nukkumattia niin käskekää se käymään meillä, jos vaan ehtii!










Kaapeista löytyy monenmoista hassuakin kangasta - nämä kissakankaan palaset olen saanut henkilöltä joka siivoili kaappejaan. Riittivät juuri tyynyliinaan ja kassiin, lahjaksi Katariina -tytölle, joka tykkää kissoista. Noita yksinkertaisia vuorellisia kasseja on kiva tehdä (voi kääntää nurinpäinkin) ja niihin voi käyttää niin monenlaisia materiaaleja  ja mielikuvitusta:)




Täytekakuilla on herkuteltu nyt vallan usein - eilen juhlittiin taas ihanassa, kauniissa kodissa. Sain neulomuksenkin viime minuuteilla valmiiksi päivänsankarille:)

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011




















Ahmin kesäkuun valoa, sen vihreää kauneutta ja suloista tuoksua.
Vien viherkasveja pihalle kasvamaan ja virkistymään pitkän talven jälkeen. Voi olla että en hanki kesäkukkia tänä vuonna ollenkaan, luontohan on täynnä kukkia ja pelkkä vihreäkin on kaunista:) Ajattelin siirtää muutaman metsämansikankin tuolta pölyisen tien viereltä omaan pihaan.
Bambupuikoilla omenanväristä pitsiä lahjaksi.
Tilkut muuttuvat kasseiksi ja mustikat piiraiksi. Palapeliä värkätään vain silloin kun ulkona ukkonen paukkuu.