tiistai 26. lokakuuta 2010

Mietin

Joko se talvi tuli jäädäkseen? Lumiukkoja ja -hevosia pihalla, toppavaatteita ja hanskoja kuivumassa. Pimeitä iltoja, kylmiä aamuja. Jäisiä autonlaseja. Onko nyt talvi?
Siinä tapauksessa minä teen kuumaa suklaajuomaa meille kaikille ja laitan kahdet villasukat päällekkäin. Sytytän monta kynttilää kun on ilta ja pimeää. Otan joululahjaneulomukset esiin ja kuuntelen kaunista musiikkia. Juttelen vauvalle joka näkee ihan ensimmäisen talvensa.

Huovutetut lapaset

Ennen ja jälkeen huovutuksen. Näillä tarkenee:)

tiistai 19. lokakuuta 2010

vaaleanpunainen viikonloppu

Joskus vaan elämä on vaaleanpunaista.
Syksy,
kiva kun tulit tänäkin vuonna
Odotinkin sinua
-lämpimiä värejäsi
raikkauttasi
viileyttäsi
Tunnelmaa, jota ei muina vuodenaikoina ole.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Hämäränhetkiä

Myrskyluodon Maija yöpöydällä. Ihana kirja. Elämän yksinkertaisuus, kiireettömyys, luonnon kauneus, puhtaus. Ja hämäränhetkien vietto, niinkuin kirjassa sanotaan - tarinoita kertoen, yhdessäolosta nauttien, arjen touhujen keskellä pysähtyminen - se on ihana idea tähänkin päivään!
Tiikerikakkua masussa, kiitos äitimuorille. Oli muuten tosi hyvää...
Päiväunia vilttikasan alla.
Ja mustaa lankaa koukulla - hui, kuinka vaikeaa virkata syksyn hämärässä ihan mustaa, mutta mitä sitä ei tekisi oman serkun toivomuksesta:)
Ja osa talon saksista samassa purkissa. Eilen etsittiin saksia ja päätin kerätä ne pikkuhiljaa samaan purkkiin, kun aina ovat hukassa. Vaan taitaa loppua purkista tila ennenkuin on kaikki sakset tiensä sinne löytäneet. Voi, kun olisin aina näin järjestyksen ihminen. Mutta sitä olen tosi harvoin.
Hämäränhetkiä sinulle.

Ihana kärpässieni

Reissu on tehty

Ja oli tosi kivaa!
Tuttia opin pitkän automatkan aikana syömään, ajankulukseni.
Lauantaina äiti sai nauttia olostaan kädentaitomessuilla, kun isi ja pappa hoitivat minua huolella ja taidolla. Pappa kävi kanssani vaunulenkillä ja isi vaihtoi vaipat ja syötti. Vain kerran kuului äiti isille soittavan messuilta, että "pärjätäänkö siellä?" - ja pärjättiinhän me. Ja taas se äiti löysi uutta lankaa, vaikka kotona sitä on jo ihan liikaa - oli kuulemma niin vastustamattoman kauniin väristä.
Täti hoiti minua kovasti ja Valtsukissa ei minusta niin perustanut. Ja yhdessä kokattiin hyvää ruokaa ja katsottiin kiva lasten elokuva. Liian pian meni viikonloppu!

torstai 7. lokakuuta 2010

Pinsessoille ja pinsseille:)

Kruunuja olen virkannut ihan vain siksi, kun niitä on niin kiva tehdä - ja ovat tosi suloisia ja lämpöisiä. Ja minä en ainakaan halua koskaan kasvaa liian "isoksi" ;) Pitää jäädä vähän varaa hassutella ja olla pinsessa, jookos. Tykkääköhän sisko omastaan?

Mutta mitäs sinne kuuluu?

Tänne kuuluu ihan hyvää. Luetaan viikon vanhoja lehtiä, kun aina ne vaan jää aikanaan lukematta ja eihän niitä raaski takassa polttaa ennenkuin on lukenut. Leikataan niistä sudokut irti mummulle ja papalle, kun ne tykkää niitä tehdä. Pappa selviää kuulemma ihan niistä vaikeatasoisistakin. Yritetään kovasti tarttua leluihin ja viedä suuhun, joskus se jo onnistuukin, kun kovasti keskittyy. Ihaillaan veliveikan äidille virkkaamaa rannekorua, joka sattui olemaan juuri yksi äidin lempiväreistä, mutta vähän kutittava kylläkin. Parannellaan flunssaa juomalla mummunmehua kuumana isosta kupista ja kääriytymällä vilttiin takan eteen. Ja yöllä syödään extraväköviä kurkkukarkkeja että saa vähän nukuttua. Ja päivällä on hyvä syy olla siivoamatta, kun ei ole ihan kunnossa ja väsyttääkin. Isäntä kiikutti illalla ison villakoiran niskasta roskikseen, käyhän se niinkin. Pakataan huomista Oulunreissua varten peräluukku täyteen tavaraa ja toivotaan, että pitkä ajomatka menee hyvin, edes kohtalaisesti. Ja katsellaan ulos ikkunasta, ihaillaan aurinkoista aamua. Ja nyt mennään laittamaan taas mehua kuumenemaan ja etsitään se kaikkein lämpöisin kaulahuivi.

perjantai 1. lokakuuta 2010

Syksymekko

Omppupiirakkaa

Omenoita on syöty viime aikoina monessakin muodossa. Parasta ja epäterveellisintä taitaa olla tämä:)